ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΕΕ/ΤΑΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Την αναγκαιότητα στήριξης όλων των επιχειρήσεων με ειδική αναφορά στους Λογιστές – Φοροτεχνικούς, ζήτησε με επιστολή της η Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ την οποία απευθύνει στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Βρούτση Ιωάννη, στον Υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο και στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνι. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω: 
 
Κύριοι,
 
Η χώρα μας βίωσε την τελευταία δεκαετία μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση. Εν μέσω τριών μνημονίων ο Ελληνικός λαός έχασε περίπου το ένα τέταρτο του πλούτου και διχάστηκε βαθιά. Με την είσοδο στη νέα δεκαετία πιστέψαμε ότι είχαμε αρχίσει να βλέπουμε τις πρώτες ακτίνες φωτός. Όμως γελαστήκαμε, η πανδημία του κορωνοϊού ανέτρεψε όλες τις προσδοκίες για ανάκαμψη, χωρίς να γνωρίζουμε ούτε την ένταση, ούτε τη διάρκεια της ύφεσης που εισέρχεται η Οικονομία. Ουσιαστικά σήμερα οι αγορές βρίσκονται σε παύση, με επιχειρήσεις και εργαζόμενους να βιώνουν συνθήκες πολέμου. 
Πρέπει να καταστεί σαφές ότι πλήττεται το σύνολο της οικονομίας. Πλήττονται τόσο οι επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργείας, όσο και αυτοί που λειτουργούν, αλλά πλέον χωρίς πελάτες και χωρίς τζίρο. Ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα και όσο τα μέτρα εντείνονται, οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι αλυσιδωτές και θα επηρεάσουν αρνητικά το σύνολο των επιχειρήσεων και των εργαζόμενους τους, ακόμα κι αυτών που θα συνεχίσουν υποθετικά να λειτουργούν κανονικά.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τους επιστημονικούς κλάδους. Πως μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους οι Σύμβουλοι – Μελετητές, χωρίς επιχειρήσεις εν λειτουργία, οι Δικηγόροι, χωρίς δικαστήρια και οι Μηχανικοί, χωρίς εργοτάξια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ"
 
Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και σε συμμόρφωση με τις πρόσφατες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, περί μη συνάθροισης σε κλειστούς χώρους και ακύρωσης όλων των συνεδριακών εκδηλώσεων στην επικράτεια για 4 εβδομάδες, ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα δια ζώσης σεμινάρια και όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στα Περιφερειακά Τμήματα του ΟΕΕ, μέχρι νεωτέρας. Ως εκ τούτου ακυρώνεται και το σεμινάριο που είχαμε προγραμματίσει στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαρτίου με θέμα: " Κατάρτιση προϋπολογισμού".

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Ανατολικής Κρήτης στον Περιφερειάρχη 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος πραγματοποίησε επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Ο Προέδρος του ΟΕΕΤΑΚ κ. Καρτέρης αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συμβολή του στην διοργάνωση των Εκδηλώσεων Οικονομικής Σκέψης και του Jobdays, πρότεινε την ενίσχυση της συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη της κρητικής οικονομίας. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 4 από 104

Support & Maintenance by