ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή για το πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στο Αρκαλοχώρι, απέστειλε το ΟΕΕ/ΤΑΚ στους υφυπουργούς κ.κ. Τριαντόπουλο και Τσακίρη

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τον αποκλεισμό επιχειρήσεων από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, τα κριτήρια ένταξης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του προγράμματος, εξέθεσε το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στους υφυπουργούς κ.κ. Τριαντόπουλο και Τσακίρη, παραθέτοντας ταυτόχρονα προτάσεις για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Παράλληλα τονίζεται ότι βαρύτητα πρέπει να δοθεί στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας και στην ανοικοδόμηση της περιοχής, με όρους ισότιμης και βιώσιμης ανάπτυξης.


Διαβάστε περισσότερα...
 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έρευνα για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης

Έρευνα για την αποτύπωση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων της Ανατολικής Κρήτης διεξάγει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος - Τμήμα Ανατολικής Κρήτης σε συνεργασία με Επιμελητήρια Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς και το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

 Στόχοι της έρευνας είναι:

·        Η καταγραφή και ανάδειξη των παραγόντων που επηρεάζουν την καθημερινή δραστηριότητα των επιχειρήσεων και

·        Η κατηγοριοποίηση των επιδράσεων που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις από δυσμενείς συγκύριες, όπως η εξάπλωση της πανδημίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Το ερωτηματολόγιο θα αποσταλεί στο σύνολο των επιχειρήσεων της Ανατολικής Κρήτης και τα συμπεράσματα της έρευνας θα συμβάλουν:

·        στη χάραξη στρατηγικών που θα ενισχύσουν το «επιχειρείν» και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και

·        στην προώθηση παρεμβάσεων με αναπτυξιακό πρόσημο, σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.

Η έρευνα, με επίκεντρο τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης, διεξάγεται στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας των ανωτέρω τεσσάρων φορέων, αναδεικνύει τον σημαντικό ρολό των Επιμελητήριων και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε αναπτυξιακά ζητήματα και αναμένεται να  αποτελέσει την αφετηρία μιας ιδιαίτερα παραγωγικής συνεργασίας.

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ηράκλειο  :   02/03/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαραίτητη η δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων οικονομολόγων μελετητών και το άμεσο άνοιγμα του  Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Αξιολογητών
Τη δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων οικονομολόγων μελετητών και το άμεσο άνοιγμα του  Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Αξιολογητών  για την εγγραφή νέων μελών, τόνισε με επιστολή της στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση, η Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:
Κύριε Υπουργέ,
Σας υπενθυμίζουμε το πάγιο αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για υποχρεωτική υπογραφή οικονομολόγου - μέλους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σε όλες τις αιτήσεις υπαγωγής ανεξαρτήτου προϋπολογισμού. Ενώ παράλληλα απαραίτητη είναι η δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων οικονομολόγων μελετητών, προκειμένου να υπάρχει υψηλό επίπεδο επενδυτικών σχεδίων. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 4 από 131

Support & Maintenance by