ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟ ΟΕΕ/ΤΑΚ

Να παραταθούν οι προθεσμίες που αφορούν τις υποχρεώσεις των Λογιστών – Φοροτεχνικών ζητά με επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και στο Διοικητή της ΑΑΔΕ η Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από τις διάσπαρτες και ασαφείς - σε πολλές περιπτώσεις - οδηγίες, τις δυσλειτουργίες και την αδυναμία των ηλεκτρονικών συστημάτων και τις ασφυκτικές προθεσμίες. Η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:
 
Κύριοι, 
 
Εν μέσω της υγειονομικής κρίσης οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί καλούνται υπό αντίξοες συνθήκες, πολλές φορές επικίνδυνες για την υγεία τους, να συμβάλουν στην υλοποίηση των μέτρων που εξαγγέλλονται για την στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων.
 
Στον καθημερινό τους αγώνα έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από τις διάσπαρτες και ασαφείς - σε πολλές περιπτώσεις - οδηγίες, τις δυσλειτουργίες και την αδυναμία των ηλεκτρονικών συστημάτων και τις ασφυκτικές προθεσμίες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΕΕ/ΤΑΚ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

Την αναγκαιότητα να αντιμετωπιστούν άμεσα τα ζητήματα της υποβολής δήλωσης αναστολής εργασίας, της  επιστρεπτέας προκαταβολής, της  παράτασης τρεχουσών υποχρεώσεων και γενικότερα της λειτουργίας των λογιστικών γραφείων επισήμανε με επιστολή της, η Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ, την οποία απευθύνει στον Υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο, στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Βρούτση Ιωάννη , στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνι, καθώς και στο Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή Γιώργο. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω: 
 
Κύριοι, 
 
Όπως γνωρίζουμε η πανδημία του Κορωνοϊού, πέραν της τεράστιας υγειονομικής κρίσης έχει αλλάξει ριζικά την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Οι οικονομικές επιπτώσεις είναι αλυσιδωτές και επηρεάζουν αρνητικά το σύνολο των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων τους, ακόμα κι αυτών που συνεχίζουν υποθετικά να λειτουργούν κανονικά.
 
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί, που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο κράτους, επιχειρήσεων και εργαζομένων, καλούνται να εργαστούν κάτω από αντίξοες συνθήκες και αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα που χρίζουν άμεσης επίλυσης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΕΕ/ΤΑΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Την αναγκαιότητα στήριξης όλων των επιχειρήσεων με ειδική αναφορά στους Λογιστές – Φοροτεχνικούς, ζήτησε με επιστολή της η Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ την οποία απευθύνει στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Βρούτση Ιωάννη, στον Υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο και στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη Άδωνι. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω: 
 
Κύριοι,
 
Η χώρα μας βίωσε την τελευταία δεκαετία μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση. Εν μέσω τριών μνημονίων ο Ελληνικός λαός έχασε περίπου το ένα τέταρτο του πλούτου και διχάστηκε βαθιά. Με την είσοδο στη νέα δεκαετία πιστέψαμε ότι είχαμε αρχίσει να βλέπουμε τις πρώτες ακτίνες φωτός. Όμως γελαστήκαμε, η πανδημία του κορωνοϊού ανέτρεψε όλες τις προσδοκίες για ανάκαμψη, χωρίς να γνωρίζουμε ούτε την ένταση, ούτε τη διάρκεια της ύφεσης που εισέρχεται η Οικονομία. Ουσιαστικά σήμερα οι αγορές βρίσκονται σε παύση, με επιχειρήσεις και εργαζόμενους να βιώνουν συνθήκες πολέμου. 
Πρέπει να καταστεί σαφές ότι πλήττεται το σύνολο της οικονομίας. Πλήττονται τόσο οι επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργείας, όσο και αυτοί που λειτουργούν, αλλά πλέον χωρίς πελάτες και χωρίς τζίρο. Ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα και όσο τα μέτρα εντείνονται, οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι αλυσιδωτές και θα επηρεάσουν αρνητικά το σύνολο των επιχειρήσεων και των εργαζόμενους τους, ακόμα κι αυτών που θα συνεχίσουν υποθετικά να λειτουργούν κανονικά.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τους επιστημονικούς κλάδους. Πως μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους οι Σύμβουλοι – Μελετητές, χωρίς επιχειρήσεις εν λειτουργία, οι Δικηγόροι, χωρίς δικαστήρια και οι Μηχανικοί, χωρίς εργοτάξια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 33 - 36 από 137

Support & Maintenance by