ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΕΕ/ΤΑΚ 
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΕΕ κ. Κ. ΚΟΛΛΙΑ

Συνάντηση πραγματοποίησε η Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ με τον πρόεδρο του ΟΕΕ κ. Κ. Κόλλια, στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος, στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, για την παρουσίαση της δράσης «Έξυπνη Μεταποίηση», του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Ο Πρόεδρος κ. Καρτέρης, ενημέρωσε για τις δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος όπως η συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ και τα Επιμελητήρια Ηρακλείου και Λασιθίου, η οποία αφορά έρευνα με σκοπό την καταγραφή των αναγκών των επιχειρήσεων της Ανατολικής Κρήτης και την απεικόνιση των οικονομικών δυσκολιών από την υγειονομική και ενεργειακή κρίση.
Αναφέρθηκε επίσης, στην πρόταση δημιουργίας Παρατηρητηρίου Κρητικής Οικονομίας, με σκοπό την καταγραφή Περιφερειακών οικονομικών δικτύων και την ανάλυση του επιχειρηματικού κλίματος. Το Παρατηρητήριο θα συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίηση των πόρων της Περιφέρειας Κρήτης, στη σωστότερη ενημέρωση δυνητικών επενδυτών και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μονάδων του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή για το πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στο Αρκαλοχώρι, απέστειλε το ΟΕΕ/ΤΑΚ στους υφυπουργούς κ.κ. Τριαντόπουλο και Τσακίρη

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τον αποκλεισμό επιχειρήσεων από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, τα κριτήρια ένταξης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του προγράμματος, εξέθεσε το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στους υφυπουργούς κ.κ. Τριαντόπουλο και Τσακίρη, παραθέτοντας ταυτόχρονα προτάσεις για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Παράλληλα τονίζεται ότι βαρύτητα πρέπει να δοθεί στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας και στην ανοικοδόμηση της περιοχής, με όρους ισότιμης και βιώσιμης ανάπτυξης.


Διαβάστε περισσότερα...
 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έρευνα για τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης

Έρευνα για την αποτύπωση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων της Ανατολικής Κρήτης διεξάγει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος - Τμήμα Ανατολικής Κρήτης σε συνεργασία με Επιμελητήρια Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς και το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

 Στόχοι της έρευνας είναι:

·        Η καταγραφή και ανάδειξη των παραγόντων που επηρεάζουν την καθημερινή δραστηριότητα των επιχειρήσεων και

·        Η κατηγοριοποίηση των επιδράσεων που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις από δυσμενείς συγκύριες, όπως η εξάπλωση της πανδημίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Το ερωτηματολόγιο θα αποσταλεί στο σύνολο των επιχειρήσεων της Ανατολικής Κρήτης και τα συμπεράσματα της έρευνας θα συμβάλουν:

·        στη χάραξη στρατηγικών που θα ενισχύσουν το «επιχειρείν» και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και

·        στην προώθηση παρεμβάσεων με αναπτυξιακό πρόσημο, σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.

Η έρευνα, με επίκεντρο τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης, διεξάγεται στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας των ανωτέρω τεσσάρων φορέων, αναδεικνύει τον σημαντικό ρολό των Επιμελητήριων και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε αναπτυξιακά ζητήματα και αναμένεται να  αποτελέσει την αφετηρία μιας ιδιαίτερα παραγωγικής συνεργασίας.

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 5 - 8 από 136

Support & Maintenance by