ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

Ηράκλειο 13/03/2008

Κυρία Υπουργέ,

Στα πλαίσια της Διοικητικής και οργανωτικής μεταρρύθμισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου οι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες (Γιατροί, Δικηγόροι, Μηχανικοί) εντάσσονται στο Ταμείο Αυτοαπασχολούμενων.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προξενεί το γεγονός ότι για άλλη μία φορά οι Οικονομολόγοι θεωρούνται λιγότερο επιστήμονες από τους υπόλοιπους κλάδους και ουδεμία πρόβλεψη γίνεται για αυτούς.

Ιδιαίτερα αναφερόμαστε στους Οικονομολόγους ελεύθερους επαγγελματίες (Λογιστές, Φοροτεχνικούς, Μελετητές, Συμβούλους Επιχειρήσεων) που παραμένουν οι μόνοι επιστήμονες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).

Αναφερόμαστε σε ένα κλάδο με χιλιάδες επιστήμονες που κανείς δεν διανοείται να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα, τα 65 χρόνια είναι το μικρότερο όριο αποχώρησης από την ενεργό δράση και που θα μπορούσε από μόνος του να συστήσει ένα απόλυτα υγιές ταμείο.

Οι χιλιάδες αυτοί επιστήμονες αναμένουν από εσάς και την Κυβέρνηση μία πειστική απάντηση για τον λόγο αποκλεισμού τους από το Ταμείο Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων και κατ΄ επέκταση για την υποβάθμιση της επιστημονικής τους οντότητας.

Σας καλούμε ακόμα και τώρα να προβείτε στην ένταξη τους στο νεοσύστατο Ταμείο το οποίο είναι απόλυτα βέβαιο ότι η παρουσία τους θα ενισχύσει σημαντικά χωρίς παράλληλα να ζητούν τίποτα από τα ήδη υπάρχοντα επιστημονικά ταμεία.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by