ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 83 PDF Εκτύπωση E-mail
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε η Διοίκηση  του Περιφερειακού τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σχετικά με το άρθρο 83 του σχεδίου νόμου «Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος».
Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Παρακολουθούμε με αγωνία και ενδιαφέρον την προσπάθεια που το Υπουργείο σας και εσείς προσωπικά καταβάλλετε για τη δημοσιονομική εξυγίανση ώστε η χώρα μας να μπορέσει και πάλι να σταθεί στα πόδια της και να προσφέρει στο δοκιμαζόμενο λαό μας ελπίδα και προοπτική.
Όντας Οικονομολόγοι, γνωρίζουμε καλύτερα ίσως τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος. Ιδιαίτερα ο κλάδος των Λογιστών – Φοροτεχνικών, δίνει καθημερινά και νυχθημερόν τη δική του μάχη. Προσπαθώντας, αφενός μεν να βοηθήσει επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα να ανταπεξέλθουν και να αντέξουν αυτήν την απίστευτη κρίση που όλοι μας βιώνουμε και αφετέρου να εκπληρώσει με συνέπεια τις πολυποίκιλες υποχρεώσεις που συνεχώς και χωρίς την ανάλογη οικονομική ανταμοιβή - αλλά και χωρίς να ερωτηθεί αν μπορεί να ανταπεξέλθει - προστίθενται στις πλάτες του (συνεχείς αλλαγές, νέες υποχρεώσεις, απαιτήσεις από ΙΚΑ, ΓΕΜΗ κ.λ.π.).
Θα περίμενε κανείς ότι, στη μάχη αυτή που το Υπουργείο σας δίνει,  θα ήθελε ένα σώμα Λογιστών – Φοροτεχνικών καταξιωμένο στην κοινωνία, πιστοποιημένο, ώστε να μην είναι έρμαιο πιέσεων ή και εκβιασμών, που θα βοηθούσε σημαντικά στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής αντί να είναι μόνο υποζύγιο ευθυνών και υποχρεώσεων.
Δυστυχώς όμως, η πολιτεία συνεχώς πράττει ακριβώς τα αντίθετα. Από τη μια μιλάει για κλειστά επαγγέλματα (αλήθεια, ας μας πει κάποιος ένα πιο ανοικτό από αυτό του Λογιστή - Φοροτεχνικού), ανακαλεί τη διαδικασία πιστοποίησης, τους αποκλείει με το άρθρο 83 του σχεδίου νόμου «Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος» από συγκεκριμένες δραστηριότητες, αποσύρει από σχέδιο νόμου τη δυνατότητα δημιουργίας εταιρειών ελεγκτών από έμπειρους Λογιστές – Φοροτεχνικούς, περιορίζοντας συνεχώς τις δυνατότητες ενασχόλησης του κλάδου και με άλλα αντικείμενα που γνωρίζει πολύ καλά και που ενώ θα τον αναβάθμιζαν ουσιαστικά, ταυτόχρονα θα τον όπλιζαν ώστε με υπευθυνότητα να συνδράμει στο δύσκολο έργο σας.
Έχουμε επισημάνει πολλάκις στο παρελθόν ότι τα Υπουργεία είναι πλήρη από συμβούλους με λαμπρές σπουδές και άριστα βιογραφικά αλλά που δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει στην αγορά και στην πραγματική Οικονομία.
Κάνουμε έκκληση για μία ακόμη φορά, αφουγκραστείτε αυτούς που ζουν τα προβλήματα καθημερινά, ακούστε το Οικονομικό Επιμελητήριο, ακούστε τους Επαγγελματικούς φορείς και να είστε σίγουρος ότι κανείς από εμάς δεν επιδιώκει πρόσκαιρα οικονομικά ή συντεχνιακά οφέλη. Αντιθέτως, εκφράζει την αγωνία του επειδή γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον κοινό σκοπό, τη σωτηρία και ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by