Το Προφίλ του ΟΕΕ/ΤΑΚ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, είναι το δέκατο τέταρτο από τα δεκαέξι Περιφερειακά Τμήματα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Έχει πάνω από 3.400 μέλη πτυχιούχους Οικονομικών Σχολών τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου και η έδρα του βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οικονομικό ΕπιμελητήριοΚατανοώντας τις ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας του διαρκώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος, επιδιώκει να συμβάλει στην επιμόρφωση των μελών του, διοργανώνοντας εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Παράλληλα διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων και ημερίδων με σημαντικότερες τις «Εκδηλώσεις Οικονομικής Σκέψης», οι οποίες από το 1997 που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά, έχουν καθιερωθεί ως θεσμός.

Οικονομικό Επιμελητήριο


Οικονομικό Επιμελητήριο


Οικονομικό Επιμελητήριο


Οικονομικό Επιμελητήριο


Οικονομικό Επιμελητήριο


Οικονομικό Επιμελητήριο


Το Τμήμα συμμετέχει σε προγράμματα (INTERREG – Παρατηρητήριο Τουρισμού) και παρεμβαίνει σε θέματα τοπικού, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Για το σκοπό αυτό συστήνει επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν μέλη με εξειδικευμένες γνώσεις. Αναλαμβάνει δράσεις για την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του κλάδου και είναι αρωγός στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι επαγγελματικές ομάδες οικονομολόγων.


Οικονομικό Επιμελητήριο


Στηρίζοντας έμπρακτα τους νέους και άνεργους οικονομολόγους, διοργανώνει δράσεις προκειμένου οι νέοι οικονομολόγοι να έρθουν σε επαφή με τοπικές επιχειρήσεις. Με ιδιαίτερη επιτυχία λειτουργεί η εφαρμογή «ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» που δίνει τη δυνατότατα αναζήτησης αγγελιών και ενημέρωσης για τα διαθέσιμα προγράμματα απασχόλησης, ενώ με τη σειρά τους οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να καταχωρήσουν αγγελίες και να αναζητήσουν βιογραφικά.


Οικονομικό Επιμελητήριο


Επίσης, πραγματοποιεί ετήσιες συναντήσεις με τους πρωτοετείς φοιτητές των Οικονομικών Τμημάτων σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν το Οικονομικό Επιμελητήριο, αλλά και να ενημερωθούν για τις τάσεις στην αγορά εργασίας.

Στις εγκαταστάσεις των κεντρικών γραφείων του Τμήματος, υπάρχει αίθουσα σεμιναρίων και διαλέξεων, εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ διατηρεί και μία από τις μεγαλύτερες Οικονομικές Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα, με συνολικό αριθμό τίτλων πλέον των τρεισήμισι χιλιάδων.

Οικονομικό Επιμελητήριο


Οικονομικό Επιμελητήριο


Με την ηλεκτρονική έκδοση του «Οικονομολογώντας» παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη να ενημερώνονται για τις δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος, ενώ παράλληλα παρέχει καθημερινή ενημέρωση, μέσω της ιστοσελίδας του.

Το Τμήμα, επιδιώκει τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών του, μέσω της διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων και τη δημιουργία ομάδων. Με μεγάλη επιτυχία λειτουργούν θεατρική και φωτογραφική ομάδα, καθώς και αθλητικές ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου, με διακρίσεις στο εργασιακό πρωτάθλημα.

Οικονομικό Επιμελητήριο


Οικονομικό Επιμελητήριο

 

Support & Maintenance by