ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΕΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων για ποσά άνω των 300 Ευρώ και την Παράταση της προθεσμίας εκπρόθεσμης διακοπής έως 30/6/2015, ζητούν τα Περιφερειακά Τμήματα Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας
Οι Διοικήσεις των περιφερειακών Τμημάτων Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας έχοντας γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών – φοροτεχνικών λόγω των συνεχών αλλαγών και της επιβάρυνσης των εργασιών που διεκπεραιώνουν απέστειλαν κοινή επιστολή στον Υπουργό, Αναπληρωτή και Υφυπουργό Οικονομικών, καθώς και στο Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, ζητώντας την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων για ποσά άνω των 300 Ευρώ και την παράταση της προθεσμίας εκπρόθεσμης διακοπής έως 30/6/2015. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή ανέφερε τα παρακάτω:

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αγωνία παρακολουθούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών – φοροτεχνικών λόγω των συνεχών αλλαγών και της επιβάρυνσης των εργασιών που διεκπεραιώνουν. Σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε την παρέμβασή σας για την επίλυση των ακόλουθων θεμάτων:

1. Υποβολή Συγκεντρωτικών Καταστάσεων (ΚΕΠΥΟ – ΜΥΦ) ανά τρίμηνο

Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι το Υπουργείο επιθυμεί να ελέγξει το σύνολο των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στην Επικράτεια. Η συγκεκριμένη φορολογική υποχρέωση που προέκυψε το 2014 επέφερε τρομερές επιβαρύνσεις στα λογιστήρια και είναι προφανές πως είναι ανεδαφική και στην κυριολεξία ανεφάρμοστη. Με τα σημερινά δεδομένα κρίνουμε απαραίτητη την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς που αφορούσε την υποβολή για παραστατικά άνω των 300 Ευρώ. Παράλληλα θα πρέπει να τεθεί ως στόχος η πλήρη κατάργηση των συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΚΕΠΥΟ – ΜΥΦ) μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των επιχειρήσεων με το Taxisnet και την ηλεκτρονική έκδοση παραστατικών. Σε κάθε περίπτωση η μέθοδος αυτή απαιτεί στέρεες βάσεις τόσο σε τεχνολογικές υποδομές όσο και στη σταθερότητα του συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που για ακόμη μία χρονιά, αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία του.
Παράλληλα σε ότι αφορά τα σχετικά πρόστιμα θα πρέπει να καταργηθούν σε περιπτώσεις μικρών διαφορών, ενώ πρέπει να τεθούν διακριτά όρια τα οποία να κλιμακώνονται αναλογικά.

2. Παράταση της προθεσμίας εκπρόθεσμης διακοπής έως 30/6/2015

Η συγκεκριμένη παράταση έως 30/6/2015, δεν θα έχει το παραμικρό κόστος για το Υπουργείο. Παράλληλα θα βοηθήσει τα λογιστικά γραφεία να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη επάρκεια στις υποχρεώσεις της 30/1/2015, τελευταία εργάσιμη μέρα του Ιανουαρίου όπου συγκεντρώνεται η ημερομηνία λήξης σημαντικών φορολογικών προθεσμιών, όπως αυτές των ΑΠΔ, του ΦΠΑ, της ενημέρωσης των βιβλίων Β΄ και Γ΄ κατηγορίας κ.α.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by