ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ" PDF Εκτύπωση E-mail
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και τις Eκδόσεις EuroCapital η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Παζόπουλου «Επενδυτές χωρίς Σύνορα» Πώς να επενδύσετε με ασφάλεια στις αναπτυγμένες αγορές.

Ομιλητές της παρουσίασης ήταν οι κ.κ.: Δέσποινα Λιμνιωτάκη - Ψυχολόγος, Βασίλης Παζόπουλος - Οικονομικός Αναλυτής/Συγγραφέας και Γιάννης Σιάτρας - Οικονομολόγος/Εκδότης.
Σκοπός του βιβλίου είναι να ενημερώσει τον αναγνώστη για τον τρόπο που λειτουργούν οι χρηματιστηριακές αγορές, απομυθοποιώντας δύο διαδεδομένους μύθους που επικρατούν στις επενδύσεις.

Πρώτον, ότι το χρηματιστήριο δεν είναι - ή δεν πρέπει να είναι - τζόγος. Εκτός από το αυτονόητο, ότι ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα να αναλύσει την εταιρεία πριν την αγοράσει, το βιβλίο κάνει ειδική αναφορά στις τεχνικές που μπορεί να εφαρμόσει κάποιος, ακόμα και αν δεν είναι έμπειρος, ώστε να φέρει τις πιθανότητες υπέρ του.
Δεύτερον, ότι το Αμερικανικό χρηματιστήριο, είναι δύσκολο ή μόνο για τους πολύ πλούσιους. Όχι μόνο δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά είναι πολύ πιο ασφαλές και πιο εύκολο να επιτύχει κάποιος ένα αξιοπρεπές κέρδος.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παζόπουλος έφερε το παράδειγμα εταιρείας που εδώ και 120 χρόνια δραστηριοποιείται, χωρίς να έχει περάσει ούτε ένα έτος, που να μην δώσει μέρισμα. Πόσο να είναι το ρίσκο αν επενδύσεις σε μια επιχείρηση που γνώρισε κραχ, πολέμους, παγκόσμιες υφέσεις, και παρ’ όλα αυτά κάθε χρόνο, διανέμει στους μετόχους της μέρισμα, αναρωτήθηκε ο συγγραφέας. Τέλος, ανέφερε παραδείγματα γνωστών επιτυχημένων εταιριών των οποίων τα προϊόντα καταναλώνουμε καθημερινά και στις οποίες μπορούμε εύκολα να επενδύσουμε.

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by