ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ PDF Εκτύπωση E-mail
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας επιθυμεί να τοποθετηθεί υπεύθυνα σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που κάνουν λόγο για δήθεν ελεγκτές της εφορίας και του Σ.Δ.Ο.Ε. οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη δυσμενή οικονομική συγκυρία εξαπατούν πολίτες και επιχειρήσεις. Υπόσχονται «συμφέρουσες» λύσεις στις φορολογικές τους υποθέσεις και αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά. 
Συμβουλεύουμε τους φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Ειδικότερα πριν την έναρξη του ελέγχου, ο ελεγκτής υποχρεούται να υποδεικνύει την υπηρεσιακή του ταυτότητα και τη σχετική εντολή ελέγχου. Η τελευταία πρέπει να φέρει ευκρινώς την υπογραφή και τη σφραγίδα του Διευθυντή, καθώς επίσης και τη σφραγίδα του ελεγκτικού κέντρου (Δ.Ο.Υ. ή Σ.Δ.Ο.Ε.) που την εξέδωσε. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται, ελεγκτής και ελεγχόμενος να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, ώστε να αποτρέπονται τυχόν αυθαίρετες τακτικές εκατέρωθεν.
Παράλληλα ως φορέας που είναι υπεύθυνος για το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικού συνιστά στους φορολογουμένους να αναθέτουν τις λογιστικές – φορολογικές τους εργασίες σε συναδέλφους κατόχους δελτίου επαγγελματικής ταυτότητας λογιστή - φοροτεχνικού, που έχει εκδοθεί από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Τέλος καλούμε τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στην άμεση θεσμοθέτηση ενός απλού, σταθερού, αναπτυξιακού και αναδιανεμητικού φορολογικού συστήματος, που θα αποτελέσει μοχλό εξόδου από τη βαθιά κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας.
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by