ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ (πολύ μικρής οντ. της παρ. 2α του άρθρου 1 ν. 4308 PDF Εκτύπωση E-mail
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάριο ΕΛΠ για νέους συναδέλφους από το ΟΕΕ/ΤΑΚ 
 
Με τη συμμετοχή νέων συναδέλφων πραγματοποιήθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας το σεμινάριο με θέμα:ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ (πολύ μικρής οντότητας της παρ. 2α του άρθρου 1 ν. 4308/14)
Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Κοκολάκης Γρηγόρης, Λογιστής – Φοροτεχνικός.

Το σεμινάριο απευθύνονταν σε βοηθούς λογιστών με μικρή εργασιακή εμπειρία σε διπλογραφικά βιβλία και σκοπό είχε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις ώστε να μπορούν να κλείνουν Ισολογισμό σύμφωνα με τα Ε.Λ.Π. και να συντάσσουν τις νέες χρηματοοικονομικές καταστάσεις. Βασικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν: 
  • Προετοιμασία της εταιρίας και οι απαιτούμενοι έλεγχοι πριν το κλείσιμο Ισολογισμού.
  • Μεθοδολογία και χρονοδιάγραμμα εργασιών κλεισίματος της χρήσης.
  • Βασικές διαφορές ΕΓΛΣ –ΕΛΠ, λογιστικές τακτοποιήσεις και μετατροπή των λογαριασμών σύμφωνα με τις υποχρεώσεις των Ε.Λ.Π.

Επίσης ειδική αναφορά έγινε στην αποτίμηση αποθεμάτων, στην αρχή του δεδουλευμένου, την οριοθέτηση της χρήσης και στην Φορολογική αναμόρφωση. Τέλος έγιναν αναλυτικά παραδείγματα με λογιστικές εγγραφές για όλα τα παραπάνω. 

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by