ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020 PDF Εκτύπωση E-mail
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ

Τους βασικούς άξονες του Νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και το ρόλο του ΕΣΠΑ 2014-2020 που έχουν ως στόχο την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στην καινοτομία και τη συνεργασία, παρουσίασε ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξης Χαρίτσης σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Αρχικά ο κ. Χαρίτσης παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την κανονικότητα της Ελληνικής οικονομίας και τα τρία βήματα που είναι: Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η διευθέτηση του χρέους και η ένταξη του τραπεζικού συστήματος στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει όλοι οι πόροι να διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και χαρακτήρισε βασικό πλεονέκτημα της Ελληνικής οικονομίας το ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης τόνισε ότι δίνεται έμφαση στην Αγροτοδιατροφή, τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες επιχειρήσεις. Πρέπει να αποφύγουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο παραγωγικό μοντέλο, που θα φέρει μέσα από κοινές δράσεις, την ανάπτυξη.
Τόνισε ότι η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας δεν θα γίνει μόνο από το ΕΣΠΑ, αλλά παράλληλα με τον Αναπτυξιακό νόμο, το πακέτο Γιούγκερ και σειρά άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία ανέλυσε.
Ανέφερε ως παράδειγμα την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το Ηπειρώτικο σύστημα, λέγοντας ότι είναι ένα έργο που έχει προχωρήσει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ συμπλήρωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελίου.

Τον υφυπουργό προλόγισαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Σταύρος Καρτέρης. Παράλληλα οι κ.κ. Αλιφιεράκης και Καρτέρης, με δεδομένη την παρατεταμένη οικονομική κρίση ζήτησαν από τον κ. Χαρίτση την μείωση των δόσεων καταβολής των ενισχύσεων από τον Αναπτυξιακό Νόμο, για τις μικρές επιχειρήσεις.
269833.jpg
269831.jpg

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by