ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. PDF Εκτύπωση E-mail

Ηράκλειο 30/07/2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΕΕ/ΤΑΚ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επικοινωνήσουμε μαζί σας για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και είναι δυσάρεστη η θέση μας καθώς ποτέ στο παρελθόν υπουργός δεν είχε επιδείξει τέτοια τάση απαξίωσης ενός ολόκληρου επιστημονικού κλάδου και δεν είχε επιφέρει τόσα ισχυρά κτυπήματα σε τόσο λίγο χρόνο.

Όταν στην πρώτη μας επιστολή σας απευθύναμε την ερώτηση - όντας υφυπουργός Ανάπτυξης - γιατί καταργήσατε τον έλεγχο στις Α.Ε. με τζίρο 1.000.000,00 euro (σύμφωνα με το σκεπτικό σας ο έλεγχος ήταν εικονικός) αντί να θέσετε αυστηρότερους κανονισμούς, μας απαντήσατε ότι θέλετε να μειώσετε το κόστος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο ερώτημα μας γιατί τότε δεν καταργείτε τις δημοσιεύσεις των ισολογισμών των μικρών περιφερειακών Α.Ε. στις Αθηναϊκές εφημερίδες που στοιχίζουν εκατοντάδες euro και να δημοσιεύονται μόνο στις τοπικές εφημερίδες, απάντηση φυσικά δεν πήραμε.

Σήμερα σαν Υφυπουργός Οικονομικών επανέρχεστε ξανά σε θέματα ελέγχου ολοκληρώνοντας (;) την παρέμβαση σας με στόχο αυτήν την φορά τους Ορκωτούς Λογιστές.

Σε μια εποχή που η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με έκπληξη έναν απίστευτο χορό από οσμές σκανδάλων, δεκάδες εκατομμυρίων να μεταφέρονται από τράπεζα σε τράπεζα, θα περίμενε κανείς να δει μία προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης του σημαντικότερου φορέα ελέγχου, των Ορκωτών Λογιστών.

Αντί αυτού παρακολουθεί την πλήρη ισοπέδωση των πάντων, την εξομοίωση για άλλη μία φορά των πτυχιούχων με τους απόφοιτους Λυκείου.

Οι απόφοιτοι Λυκείου λοιπόν θα γίνονται και Ορκωτοί Λογιστές. Ένας απόφοιτος Λυκείου θα ελέγχει π.χ. την Εθνική Τράπεζα, εκεί που οι προϊστάμενοι της Οικονομικής Διεύθυνσης διαθέτουν τουλάχιστον δύο (2) μεταπτυχιακά.

Η αιτιολογία που προβάλλεται;

Να δώσουμε μία ευκαιρία και σε ένα ποσοστό νέων που δεν την έχουν.

Θα πρέπει να απαντήσετε όμως και στο ερώτημα που σας απευθύνουν δεκάδες χιλιάδες νέοι και οι οικογένειες τους που αυτές τις ημέρες με αγωνία περιμένουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων.

Γιατί να σπουδάσουν;

Γιατί να υποστούν επί χρόνια οικονομική αφαίμαξη;

Γιατί να περιορίσουν την οικονομική και προσωπική ζωή τους;

Γιατί να υποστούν όλη αυτή την αγωνία;

Υπάρχει λόγος ;

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Ευχόμαστε ειλικρινά να μην υπάρξει και τρίτη επιστολή μας όντας Υφυπουργός ή Υπουργός Παιδείας.

Είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα αφορά την διαμαρτυρία μας για την κατάργηση των Ανωτάτων Οικονομικών Σχολών.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by