ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ Α/Κ ΤΟΥ Ε.Τ.Α.Ο. PDF Εκτύπωση E-mail
Ηράκλειο 11/04/2008


ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ Α/Κ Ε.Τ.Α.Ο.

 

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση της Διοίκησης του Ε.Τ.Α.Ο., εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Α.Ο. κ. Κώστας Τζινιέρης, τονίζοντας ότι αποτελεί σημαντικό σταθμό για την πορεία και την προοπτική του Επαγγελματικού Ταμείου Ασφάλισης Οικονομολόγων η έναρξη της διαδικασίας για τη σύσταση του Α/Κ του Ε.Τ.Α.Ο.
Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διακήρυξη και, τις προσεχείς ημέρες, θα δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να επιλεγεί η Α.Ε.Δ.Α.Κ. στην οποία θα ανατεθεί η διαχείριση του Α/Κ Ε.Τ.Α.Ο.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσήλωση στη διαφάνεια που πρέπει να χαρακτηρίζει το σύνολο των λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Ε.Τ.Α.Ο. και φυσικά με σκοπό την επιλογή ικανού διαχειριστή των αποθεματικών του, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προσκαλέσει τις μεγαλύτερες, από άποψη διαχειριζόμενων κεφαλαίων, Α.Ε.Δ.Α.Κ. και καθόρισε τη διαδικασία, τους όρους και τα κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλεγεί ο διαχειριστής. Σταθερή επιδίωξη, η εξασφάλιση αποτελεσματικής διαχείρισης για την προστασία αλλά και ικανοποιητική απόδοση των αποθεματικών του Ταμείου, στο πλαίσιο της επενδυτικής πολιτικής που θα διαμορφώνει το Ε.Τ.Α.Ο., σύμφωνα με τους κανόνες της συνετής-συντηρητικής διαχείρισης που ορίζει το καταστατικό του.

Το αρχικό ενεργητικό του Α/Κ Ε.Τ.Α.Ο., συνεχίζει ο κ. Τζινιέρης, θα ανέρχεται σε περίπου δύο εκατομμύρια (2.000.000) ευρώ, μετά την καταβολή της τρέχουσας τριμηνιαίας εισφοράς στο τέλος του Μαρτίου και θα αυξάνεται κατά περίπου τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ ανά τρίμηνο το πρώτο έτος, με αυξητική τάση για τα επόμενα.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ευθύνη, καταλήγει ο κ. Τζινιέρης, αφού το Ε.Τ.Α.Ο. είναι το Επαγγελματικό Ταμείο-πιλότος, που βασίζεται αποκλειστικά στις εισφορές των μελών του και με βάση τη μέχρι τώρα πορεία του, μπορούμε να αισιοδοξούμε πως θα δικαιώσει το νέο θεσμό του Β' πυλώνα της Επαγγελματικής Ασφάλισης στη χώρα μας, ενισχύοντας την επαγγελματική ασφαλιστική προστασία των μελών του, μαζί και πέραν της παρεχόμενης από την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.


 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by