ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΕΕ/ΤΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ PDF Εκτύπωση E-mail

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΕΕ/ΤΑΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ  ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Την αναγκαιότητα να συμπεριληφθούν οι ΚΑΔ των υπηρεσιών λογιστικής (69.20) και των συμβούλων επιχειρήσεων (70.22), στον πίνακα των επιλέξιμων δραστηριοτήτων του προγράμματος «Ψηφιακή αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κρήτης», ζητά το ΟΕΕ/ΤΑΚ με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη την οποία κοινοποιεί στην  Προϊσταμένη της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κασσωτάκη και τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Κρήτης κ. Φραγκάκη. 

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω :

Θέμα : Ψηφιακή αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η παρούσα επιστολή αφορά στην αξιόλογη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης να προκηρύξει το  Πρόγραμμα «Ψηφιακή αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κρήτης», καθώς πλέον είναι παραπάνω από προφανής η ανάγκη των επιχειρήσεων για απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού πληροφορικής.

Παρ’ ότι όμως το εν λόγω πρόγραμμα στοχεύει ακριβώς στην κάλυψη των ψηφιακών αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στον πίνακα επιλέξιμων δραστηριοτήτων του προγράμματος δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΚΑΔ των υπηρεσιών λογιστικής (69.20) και των συμβούλων επιχειρήσεων (70.22). 

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το επάγγελμα του λογιστή και του συμβούλου επιχειρήσεων στις μέρες μας έχει ως βασικό του εργαλείο το διαδίκτυο, καθώς καλείται να διεκπεραιώσει καθημερινά πλήθος ψηφιακών υπηρεσιών και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής. 

Επιπλέον, για την ορθή λογιστική παρακολούθηση κάθε μορφής επιχείρησης απαιτείται τόσο η ύπαρξη σωστής υποδομής από πλευράς μηχανημάτων, όσο και η χρήση εξειδικευμένων λογισμικών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, η επιχορήγηση στα πλαίσια της «Ψηφιακής αναβάθμισης» θα ήταν παραπάνω από ωφέλιμη για τον κλάδο των συναδέλφων και γι’ αυτό αιτούμαστε την προσθήκη των δραστηριοτήτων των υπηρεσιών λογιστικής και συμβούλων επιχειρήσεων στον πίνακα επιλέξιμων δραστηριοτήτων, όπως και την παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων έως 31/07/2020.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by