ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ηλεκτρονικά βιβλία & myDATA οι τελευταίες εξελίξεις πριν την έναρξη λειτουργίας» PDF Εκτύπωση E-mail

Ηράκλειο 07/04/2021
 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ηλεκτρονικά βιβλία & myDATA οι τελευταίες εξελίξεις πριν την έναρξη λειτουργίας»
mydata_logo_0-768x428.jpg
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας- Τμήμα Ανατολικής Κρήτης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα: «Ηλεκτρονικά βιβλία & myDATA οι τελευταίες εξελίξεις πριν την έναρξη λειτουργίας», με ομιλητή τον κ. Ντίνο Αντώνιο, Προϊστάμενο Τμήματος Συντονισμού & Διοικητικής Υποστήριξης Α.Α.Δ.Ε.
Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις ενόψει λειτουργίας της πλατφόρμας, σύμφωνα με την απόφαση 1138/2020.

Στην ημερίδα έγινε αναλυτική παρουσίαση των ηλεκτρονικών βιβλίων, του τρόπου διαβίβασης παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA από τους εκδότες καθώς και οι κρίσιμες ημερομηνίες διαβίβασης  - χρόνος χαρακτηρισμού αγορών και δαπανών από Λ/Φ.
Αποσαφηνίστηκαν οι ρόλοι των επιχειρήσεων, των λογιστών, των εμπορικών εφαρμογών και των Φ.Η.Μ. και των παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης.
Αναλύθηκαν τα ζητήματα της διαβίβασης της ενημέρωσης, της καταχώρισης και της αξιοποίησης των δεδομένων καθώς και οι ευθύνες – υποχρεώσεις που απορρέουν.
Επισημάνθηκαν οι αυτοματισμοί στην απλοποίηση της συμπλήρωσης των φορολογικών εντύπων και των δηλώσεων.

 
Επόμ. >

Support & Maintenance by