ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΕΕ/ΤΑΚ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΟΥ  ΟΕΕ/ΤΑΚ  ΣΤΟΝ  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ηράκλειο, 29/10/2021

Την παρακάτω επιστολή απέστειλε στον Αντιπεριφερειάρχη Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Παπαδεράκη Αντώνη το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης αναφορικά με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Κοινωνική Οικονομία στην Κρήτη :

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας σε οικονομικά ζητήματα, μέσω του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης είναι αρωγός στην προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης να αναπτύξει τον τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.
Σε συνέχεια της διαβούλευσης αναφορικά με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Κοινωνική Οικονομία στην Κρήτη, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τις προτάσεις / παρατηρήσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης :

1.  Θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ 2021-2027 που προορίζεται για την Κοινωνική Οικονομία θα πρέπει να κατευθυνθεί κυρίαρχα στην απευθείας χρηματοδότηση των φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Είναι σκόπιμο να εκπονηθεί πρόγραμμα επιχορήγησης των φορέων Κ.ΑΛ.Ο. του νησιού, στο πρότυπο άλλων Περιφερειών, όπως αυτό της Δυτικής Ελλάδος. Η εμπιστοσύνη προς το πεδίο, μέσω της απευθείας επιχορήγησης, θα οδηγήσει στη μεγέθυνσή του, που αποτελεί και πρωταρχικό στόχο.

2.  Ο Οριζόντιος Υποστηρικτικός Μηχανισμός λόγω της κρισιμότητας του - καθώς θα κληθεί να υποστηρίξει το πεδίο της Κοινωνικής Οικονομίας στο νησί – είναι απαραίτητο να στελεχωθεί από επιστήμονες με ακαδημαϊκή γνώση στα αντικείμενα που αναφέρει η Μελέτη (ίδρυση επιχείρησης, παρακολούθηση επιχειρηματικών σχεδίων, εντοπισμός και αξιοποίηση πηγών χρηματοδότησης, υποδοχή επώαση και εξέλιξη επιχειρηματικών ιδεών και πρωτοβουλιών, συμβουλευτική, λειτουργία επιχείρησης, διαχείριση επιχείρησης, ανταγωνιστικότητα). Θεωρούμε ότι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου θα πρέπει να στελεχώσουν τον συγκεκριμένο μηχανισμό, καθώς τα παραπάνω αντικείμενα είναι αποκλειστική αρμοδιότητά τους.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι κρίνεται επιβεβλημένη η συμμετοχή του Οικονομικού Επιμελητηρίου τόσο στη διαβούλευση, μέσω έγκαιρης ενημέρωσης, όσο και στο σύνολο των μηχανισμών / οργάνων που θα λειτουργήσουν στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία της Περιφέρειας Κρήτης.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by