ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΕΕ/ΤΑΚ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΕΕ PDF Εκτύπωση E-mail
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΕΕ/ΤΑΚ 
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΕΕ κ. Κ. ΚΟΛΛΙΑ

Συνάντηση πραγματοποίησε η Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ με τον πρόεδρο του ΟΕΕ κ. Κ. Κόλλια, στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος, στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, για την παρουσίαση της δράσης «Έξυπνη Μεταποίηση», του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Ο Πρόεδρος κ. Καρτέρης, ενημέρωσε για τις δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος όπως η συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ και τα Επιμελητήρια Ηρακλείου και Λασιθίου, η οποία αφορά έρευνα με σκοπό την καταγραφή των αναγκών των επιχειρήσεων της Ανατολικής Κρήτης και την απεικόνιση των οικονομικών δυσκολιών από την υγειονομική και ενεργειακή κρίση.
Αναφέρθηκε επίσης, στην πρόταση δημιουργίας Παρατηρητηρίου Κρητικής Οικονομίας, με σκοπό την καταγραφή Περιφερειακών οικονομικών δικτύων και την ανάλυση του επιχειρηματικού κλίματος. Το Παρατηρητήριο θα συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίηση των πόρων της Περιφέρειας Κρήτης, στη σωστότερη ενημέρωση δυνητικών επενδυτών και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μονάδων του νησιού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τα μέλη της Τ.Δ.  στο ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της σεισμόπληκτης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, καθώς και σε στρατηγικές επενδύσεις όπως η αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και της Βάσης των Γουρνών, η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΗ και ο ΒΟΑΚ.
Στη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνικών, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τον ορισμό Πραγματογνωμόνων και την ανάγκη να  ανοίξει άμεσα Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ).
Τέλος, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του ΟΕΕ να συμβάλει στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας του ΟΕΕ/ΤΑΚ, στην επίσπευση πλήρους λειτουργίας της πλατφόρμας αγοράς εργασίας και γενικότερα στην ενίσχυση των υποδομών του Τμήματος.
Ο κ. Κόλλιας από την πλευρά του, διαβεβαίωσε το Δ.Σ. ότι προτίθεται να βοηθήσει σε όλα τα θέματα με κάθε πρόσφορο τρόπο, τονίζοντας τη διαχρονικά αγαστή συνεργασία μεταξύ Κεντρικής Διοίκησης και Περιφερειακών Τμημάτων.
_.jpg 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by