ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΕΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                                                                                                                                        

    Ηράκλειο, 24-4-2023                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χωρίς την παρουσία υποψηφίων Βουλευτών της Ν.Δ. αλλά και κυβερνητικών Βουλευτών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/4 η ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η Οργάνωση Αμπελουργών & Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ηρακλείου, με θέμα τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια.

Στη  σύσκεψη,  που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια συναντήσεων που είχαν οι παραπάνω φορείς το προηγούμενο διάστημα, είχαν καλεστεί οι εκλεγμένοι Βουλευτές του Νομού, όλοι οι υποψήφιοι  Βουλευτές των επερχόμενων εκλογών, και οι εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Επιτροπών των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για το παραπάνω φλέγον ζήτημα.
Στο κάλεσμα των φορέων ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο Βουλευτής του MέΡΑ25 κ. Γεώργιος Λογιάδης και ο Βουλευτής  του ΚΚΕ κ. Εμμανουήλ Συντυχάκης αλλά και οι υποψήφιοι/φιες Βουλευτές  από το ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Αρμουτάκης, κ. Καμπουράκη Χρυσάνθη, από το ΚΙΝΑΛ κ. Φραγκίσκος Λαμπρινός, κ. Στρατάκης Χρήστος, κ. Μαραγκάκη Ελένη, από το ΜέΡΑ25  κ. Μάριος Διονέλλης, κ. Λουλουδάκης Απόστολος, κ. Κριτσωτάκης Μιχάλης, και από το ΚΚΕ κ. Κυπραίου Μαρία.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Βουλευτές κ. Φραγκίσκος Παρασύρης και κ. Σωκράτης Βαρδάκης, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραστούν, απέστειλαν σχετικές επιστολές με τις προτάσεις των κομμάτων που εκπροσωπούν, κάτι που δεν έπραξαν στο σύνολό τους οι Βουλευτές (εκλεγμένοι και υποψήφιοι) της Ν.Δ. και που καταδεικνύει στην πράξη πως το ενδιαφέρον τους  για την προστασία νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών  έναντι των Funds, είναι προσχηματικό ή δεν έχουν προτάσεις να καταθέσουν για το μείζον αυτό κοινωνικό ζήτημα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι φορείς ζήτησαν την άμεση και ουσιαστική προστασία των χιλιάδων δανειοληπτών οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και βρίσκονται αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς.
Από την πλευρά τους οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των κομμάτων, ανέφεραν πως η διαμορφωθείσα κατάσταση επιβεβαιώνει, πως οι προτάσεις των φορέων, είναι  προς την σωστή κατεύθυνση και παρουσίασαν τις θέσεις τους για την ρύθμιση οφειλών και την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης. Επιπροσθέτως, όπως ανέφεραν, δεν θα είχαν αντίρρηση, υιοθετώντας το σχετικό αίτημα των φορέων,  για την αναστολή του συνόλου των πλειστηριασμών μέχρι το πέρας των εκλογών, προκειμένου να το χειριστεί η νέα κυβέρνηση.Με εκτίμηση
Εκ των Διοικήσεων των φορέων

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by