ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2023 PDF Εκτύπωση E-mail
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ ζητά τη μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου
 
Τη μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ζητά με επιστολή της η Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ, την οποία απέστειλε στον Υπουργό και Υφυπουργό οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, αποτυπώνοντας την πραγματική κατάσταση που βιώνουν οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί αλλά καταθέτοντας ταυτόχρονα και προτάσεις. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ, Κύριε Διοικητά,

Η Τοπική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, σε συνέχεια του αιτήματος της Κεντρικής Διοίκησης του φορέα μας, με την παρούσα επιστολή και θέλοντας να μεταφέρει την αγωνία των μελών του Περιφερειακού μας Τμήματος, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να αποτυπώσει την πραγματική κατάσταση που βιώνουν οι Λογιστές - Φοροτεχνικοί και παράλληλα να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.
Για μία ακόμη χρονιά, παρατηρούμε να επαναλαμβάνονται προβλήματα που στο παρελθόν επανειλημμένα έχουμε τονίσει, όπως:
Μεγάλη καθυστέρηση στην αποστολή βεβαιώσεων εισοδημάτων από τους αρμόδιους φορείς,
Για τις δηλώσεις νομικών προσώπων η εφαρμογή κατέστη διαθέσιμη στις 20 Μαΐου 2023 
Καθυστέρηση στη λειτουργική ολοκλήρωση του εντύπου Ε3
Διεκπεραίωση εργασιών My-Data, σε μία πλατφόρμα με πολλές ακόμη δυσλειτουργίες,
Το τέλος επιτηδεύματος δεν υπολογίζεται σωστά στους αγρότες που έχουν και ΚΑΔ πώλησης λαϊκών αγορών.
Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστούν, η υποβολή ΦΠΑ Ιουνίου 2023 για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία και ΦΠΑ Β’ Τριμήνου 2023 για επιχειρήσεις με απλογραφικά πέραν όλων των άλλων δηλωτικών υποχρεώσεων.
Τέλος, παρατηρούμε ότι μόλις 10 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, έχουν υποβληθεί περίπου μόνο το 60% των υπόχρεων για υποβολή Ε3, ενώ εκκρεμούν περίπου 1.500.000 φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων. 
Ο κλάδος των Λογιστών - Φοροτεχνικών που στήριξε την Ελληνική Οικονομία τα τελευταία χρόνια, δουλεύοντας νυχθημερόν, δεν μπορεί να είναι θεατής στο ίδιο έργο, κάθε καλοκαίρι. Επιθυμεί ο σεβασμός της πολιτείας να εκφράζεται με έργα και όχι με προσχηματικές συγνώμες. Απαιτεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και το δικαίωμα στην καλοκαιρινή άδεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ζητάει ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των Λογιστών - Φοροτεχνικών:

Τη μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.
Στο εξής να ορισθεί ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η τελευταία ημέρα του τέταρτου μήνα, μετά την έναρξη της πλήρους λειτουργίας της πλατφόρμας, με την έκδοση όλων των εγκυκλίων και οδηγιών από τις Φορολογικές Αρχές.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by