ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΟΕΕΤΑΚ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΙΤΕ & ΔΙΕΥΘ. ΕΠΙΣΤΗΜ.ΤΕΧΝ/ΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ηράκλειο   01/02/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Προεδρείου ΟΕΕ/ΤΑΚ με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ
και τον Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού ΠάρκουΣυνάντηση με τον Πρόεδρο του  Ιδρύματος Τεχνολογίας και  Έρευνας (Ι.Τ.Ε.),  κ. Ταβερναράκη Νεκτάριο και τον Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, κ. Παπαμιχαήλ Γεώργιο, πραγματοποίησε στις 31-01-2024 το Προεδρείο της Τοπικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, από πλευράς Οικονομικού Επιμελητηρίου, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Ευάγγελος Γκλάκας, ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Μαυράκης και ο Οικονομικός Επόπτης Δημήτριος Αγγελιδάκης.
Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Ι.Τ.Ε.  ενημέρωσε τα μέλη του Ο.Ε.Ε. για το ερευνητικό έργο, τις καινοτόμες δραστηριότητες του Ιδρύματος με τη σύνδεση  επιχειρηματικότητας και έρευνας. Το ΙΤΕ (www.forth.gr) αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Χώρας, με 10 ερευνητικά Ινστιτούτα και 3 Ειδικές Δομές που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται σε 8 πόλεις της Ελλάδας. Το Ίδρυμα επικεντρώνεται σε καινοτόμες επιστημονικές ερευνητικές κατευθύνσεις μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Ο Διευθυντής του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου αναφέρθηκε για τη φιλοξενία και υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων στη θερμοκοιτίδα, την αξιολόγηση και διαχείριση δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, τη μεταφορά τεχνολογίας και την εμπορική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ενημέρωσε με τη σειρά του για τον ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου ως Θεσμοθετημένου Συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης και για τη δυνατότητα μέσω συμπράξεων και συνεργιών, εκπόνησης μελετών και ερευνών από την επιστημονική ομάδα του ΟΕΕ, καθώς επίσης και για τη δυνατότητα διενέργειας επιμορφωτικών σεμιναρίων σε όλο το φάσμα των οικονομολογικών ειδικοτήτων που ενισχύουν την εξειδικευμένη γνώση πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας.

Και τα δύο μέρη είναι πρόθυμα για την έναρξη μιας σταθερής συνεργασίας, με την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) το επόμενο διάστημα, ώστε η συνέργεια των δύο Φορέων να γίνει στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων που θα δρομολογηθούν μέσα στη νέα χρονιά.
 
foto_ite.png
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by