ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΕΕ/ΤΑΚ - ΕΦΕΕ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ηράκλειο 05/02/2024

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΕΕ/ΤΑΚ - ΕΦΕΕ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Εθιμοτυπική και ενημερωτική επίσκεψη σε θέματα συνεργασίας με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ο.Ε.Ε./ΤΑΚ, την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024, από το Δ.Σ. της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου. Στη συνάντηση από πλευράς Οικονομικού Επιμελητηρίου  παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Ευάγγελος Γκλάκας, ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Μαυράκης, ο Γενικός Γραμματέας Σταύρος Σφακιανάκης, ο Οικονομικός Επόπτης Δημήτριος Αγγελιδάκης και τα Μέλη Σταύρος Καρτέρης, Γιώργος Πήλιουρας και Γιώργος Αρακαδάκης. Από τη μεριά της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών N. Ηρακλείου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστοφοράκης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Νίκος Λειβαδιωτάκης , ο Γενικός Γραμματέας Καλιτσουνάκης Βασίλης, ο ταμίας Καρτσωνάκης  Άλκης, ο Υπεύθυνος Δ. Σχέσεων Σταυρουλάκης Κώστας και το μέλος του ΔΣ Μαυραντωνάκης Κώστας.
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ευάγγελος Γκλάκας τόνισε την ουσιαστική συνεργασία του Επιστημονικού Φορέα με την Ένωση Λογιστών Ηρακλείου όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέσα από την πολυεπίπεδη και μακροχρόνια συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα που αφορούν το επάγγελμα του λογιστή φοροτέχνη και τη συνεχή προσπάθεια για αναβάθμιση του επαγγέλματος, με την πιστοποίηση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Τόνισε επίσης, ότι οι λογιστές είναι το πιο ζωντανό κύτταρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου και η συμμετοχή των λογιστών στα Όργανα του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο συμβάλλει στην ανάδειξη των σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν όχι μόνο τον κλάδο αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ηρακλείου Δημήτρης Χριστοφοράκης, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την πολύχρονη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και τους στενούς δεσμούς που έχουν προκύψει μέσα από κοινές ενέργειες και παράλληλες δράσεις σε επίπεδο Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και πανελλαδικά. Δήλωσε πεπεισμένος, ότι η αγαστή συνεργασία θα συνεχιστεί και με τη νέα Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, ενώ σημείωσε ότι η πλειοψηφία των μελών της Ένωσης είναι ταυτόχρονα και μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου και αυτό βοηθά στη σύνδεση του επιστημονικού φορέα με τα εργασιακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι λογιστές φοροτέχνες ως συνδικαλιστική οργάνωση. Ο κ. Χριστοφοράκης, επεσήμανε τα πολλά ανοιχτά θέματα που υπάρχουν σήμερα στο επάγγελμα του λογιστή-φοροτέχνη, όπως το ζήτημα της ασφάλειας των λογιστών, με τη θεσμοθέτηση της αναστολής των υποχρεώσεων σε περιπτώσεις ασθένειας ενός λογιστή, ή την  εγκυμοσύνη μιας λογίστριας που σήμερα δεν προστατεύεται, το ζήτημα της δέουσας επιμέλειας τήρησης αρχείων και τα εξοντωτικά πρόστιμα που καθορίζει ο Ν. 4557/2018 με την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2015/849/ΕΕ, όπως επίσης και η αναμόρφωση του κώδικα δεοντολογίας για όλα τα πειθαρχικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι λογιστές και όλα τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου.  
Μέσα από τη γόνιμη και ειλικρινή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, και τα δύο μέρη συμφώνησαν στη συγκρότηση κοινής τεχνικής ομάδας εργασίας ΟΕΕ/ΤΑΚ και ΕΦΕΕ Νομού Ηρακλείου που θα συνεδριάζει τακτικά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και θα προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες των δύο Φορέων τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.
___.jpg
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by