ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΕ/ΤΑΚ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Ηράκλειο   08/02/2024


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΕ/ΤΑΚ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Αλέξη Καλοκαιρινού μετά από αίτημα του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης κ. Ευάγγελου Γκλάκα, μεταξύ της Διοίκησης του ΟΕΕ/ΤΑΚ και της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της Διοίκησης για τα οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Δήμου Ηρακλείου και στα οποία θα μπορεί το Οικονομικό Επιμελητήριο να συμβάλει συμβουλευτικά με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία των 3,5 χιλιάδων μελών που διαθέτει στον Νομό Ηρακλείου.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα και από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γεώργιος Αγριμανάκης. Στο πλαίσιο της συζήτησης εξετάστηκαν πιθανοί τρόποι συστηματικής και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με τη συγκρότηση κοινών επιτροπών και ομάδων εργασίας με σκοπό την εύρεση λύσεων και την παρουσίαση προτάσεων επί συγκεκριμένων θεμάτων και ζητημάτων.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρόσκληση προς το Οικονομικό Επιμελητήριο να συμμετέχει στην επιτροπή διαβούλευσης για τα δημοτικά τέλη και τα τέλη των κοινοχρήστων χώρων και επανέλαβε την πρόταση προς τον Δήμο να δώσει όλα τα οικονομικά στοιχεία και να αναθέσει στο Οικονομικό Επιμελητήριο για το 2025, να εκπονήσει μια κοστολογημένη μελέτη για τον προσδιορισμό του άριστου σημείου μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες και του κόστους που θα πρέπει να πληρώνει ο κάθε Δημότης ανταποδοτικά για τις παρεχόμενες αυτές υπηρεσίες. Επιπλέον, πρότεινε τον σχεδιασμό εξειδικευμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων για στελέχη-οικονομολόγους του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και την σύμπραξη για κοινές πρωτοβουλίες και ενέργειες σε θέματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να έχει το Οικονομικό Επιμελητήριο σε πολλά και σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα που έχει μπροστά της η νέα Δημοτική Αρχή. Αναφέρθηκε στη λειτουργία του Κέντρου Αστικού Μετασχηματισμού Ηρακλείου (ΚΑΜΗ), το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία στο άμεσο μέλλον, αντικαθιστώντας το αδρανοποιημένο Δημοσκόπιο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Το ΚΑΜΗ θα λειτουργήσει ουσιαστικά ως ένα φόρουμ, ως ένας τόπος συνάντησης και συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και φορέων που έχουν λόγο στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης, μεταξύ των οποίων και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης».

Επιπλέον, στη συνάντηση έγινε εκτενής επισκόπηση ζητημάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Δήμου και στα οποία θα μπορεί να συνεισφέρει το Οικονομικό Επιμελητήριο όπως είναι ζητήματα που σχετίζονται με την  Βιομηχανική Περιοχή, την επόμενη μέρα της έκτασης του Αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς και με το Λιμάνι της πόλης.  

Να σημειωθεί ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αγριμανάκης ενημέρωσε τη Διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ για την επανασύσταση και λειτουργία της επιτροπής «Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας του Δήμου» και τον ορισμό εκπροσώπου που θα συμμετέχει από το ΟΕΕ/ΤΑΚ για την ουσιαστική συμμετοχή του φορέα μας στα ζητήματα που θα απασχολήσουν τον Δήμο για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης και την τόνωση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Τουρισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Μαυράκης, ο Οικονομικός Επόπτης Δημήτρης Αγγελιδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. Σταύρος Καρτέρης και Γιώργος Πήλιουρας.
_-_.jpg
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by