ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΕΕΤΑΚ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
                                                                                                Άγιος Νικόλαος, 19-02-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΕΕΤΑΚ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Συναντήσεις με φορείς στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, πραγματοποίησε η Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, την προηγούμενη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024. Πιο συγκεκριμένα, υλοποιώντας Απόφαση  του Διοικητικού Συμβουλίου από τις 16/01/2024, η νέα διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ, συνεδρίασε για 1η φορά ,την Πέμπτη 15/02/2024 στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο. Πριν τη συνεδρίαση, τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΕΕ/ΤΑΚ συναντήθηκαν με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, κ. Ανδρουλάκη Ιωάννη, τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Μενεγάκη Μανώλη και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Χαριτάκη Θωμά. Και στις τρεις συναντήσεις με τους φορείς του Λασιθίου, συζητήθηκαν θέματα πάνω στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Ανατολικής Κρήτης και από κοινού πρωτοβουλίες  με τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Στη συνάντηση στο κτίριο της Νομαρχίας, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε στα μέλη της διοίκησης του ΟΕΕ/ΤΑΚ τα αναπτυξιακά προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης ή βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού και ποιες κοινές δράσεις θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ Περιφέρειας και Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την ενίσχυση της ευημερίας του τόπου, των πολιτών και των επιχειρήσεων.  Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ, κ. Γκλάκας ζήτησε να μάθει πόσες επιτροπές έχουν συσταθεί και ποιες λειτουργούν από την Περιφέρεια και αφορούν οικονομικά - αναπτυξιακά ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, προκειμένου το ΟΕΕ/ΤΑΚ να ορίσει οικονομολόγους - μέλη με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία ως εκπροσώπους του, ώστε να συμβάλει συμβουλευτικά -γνωμοδοτικά, καταθέτοντας προτάσεις ή ακόμα και  σε περιπτώσεις που απαιτηθεί να εκπονήσει μελέτες/έρευνες με την επιστημονική ομάδα του ΟΕΕ, για συγκεκριμένα θεματικά αντικείμενα. Επιπλέον, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία στον από κοινού σχεδιασμό στρατηγικών σχεδίων και μελετών για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων.      
Όσον αφορά στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, αυτή πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου και η συζήτηση έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Αρακαδάκη Γεωργίου, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και μέλος της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, ενώ για πολλά χρόνια κατείχε και τη θέση του Αντιπροέδρου του ΟΕΕ/ΤΑΚ. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Τεχνικό Πρόγραμμα, τον προϋπολογισμό και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό του Δήμου. Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΑΚ, κ. Γκλάκας, επεσήμανε ότι τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Αγίου Νικολάου ήταν ο μόνος Δήμος από τους 12 της Ανατολικής Κρήτης που εμπλέκεται το 14ο Περιφερειακό Τμήμα του ΟΕΕ, ο οποίος καλούσε εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Επιτροπή Διαβούλευσης για να εκφράσουν γνώμη στα θέματα ημερήσιας συζήτησης και ζήτησε από τον νέο Δήμαρχο να συνεχιστεί ακόμη πιο ουσιαστικά αυτή η καλή συνεργασία με τον Δήμο για όλα τα οικονομικά ζητήματα που το Οικονομικό Επιμελητήριο μπορεί να συμβάλλει θετικά, με προτάσεις και ιδέες. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, κ. Μενεγάκης παρουσίασε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου και τις πολλές δυνατότητες που υπάρχουν για άμεση συνεργασία Δήμου Αγίου Νικολάου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, όπως η εκπόνηση μελετών, η ενεργός συμμετοχή οικονομολόγων στις νέες Επιτροπές που θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς και ο σχεδιασμός επιμορφωτικών σεμιναρίων για υπαλλήλους οικονομολόγους του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Τέλος, στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Λασιθίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της νέας Διοίκησης του ΟΕΕ/ΤΑΚ με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Χαριτάκη Θωμά. Και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι πρέπει να συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία των δύο επιμελητηρίων που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, όπως είχε γίνει και με την εκπόνηση έρευνας στις επιχειρήσεις της Ανατολικής Κρήτης για τις Οικονομικές Επιπτώσεις από την πανδημία του Covid-19, την πραγματοποίηση ενημερωτικών  εκδηλώσεων για τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τη διεξαγωγή σεμιναρίων επιμόρφωσης στα μέλη των φορέων με θεματολογία κοινού ενδιαφέροντος.
Στις  παραπάνω συναντήσεις από πλευράς Οικονομικού Επιμελητηρίου συμμετείχαν, ο Πρόεδρος Βαγγέλης Γκλάκας, ο  Αντιπρόεδρος Γιώργος Μαυράκης, ο Γενικός Γραμματέας Σταύρος Σφακιανάκης, ο Οικονομικός Επόπτης Δημήτρης Αγγελιδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Πήλιουρας , Σταύρος Καρτέρης και Γιώργος Αρακαδάκης.
___.jpg
2.jpg

____.jpg 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by