ΤΟ «ΔΙΑΙΡΕΙ & ΒΑΣΙΛΕΥΕ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Ηράκλειο 31/07/2008

ΤΟ «ΔΙΑΙΡΕΙ & ΒΑΣΙΛΕΥΕ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Από την επικρατούσα αυτή την εποχή τάση της απαξίωσης του πτυχίου δεν μπόρεσε να ξεφύγει ούτε ο Δήμος Ηρακλείου. Ο μεγαλύτερος Δήμος της Κρήτης έκρινε τροποποιώντας τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ότι για τις θέσεις των Προϊσταμένων δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά μεταξύ πτυχιούχων ΑΕΙ, πτυχιούχων ΤΕΙ και αποφοίτων Λυκείου.

Με την απόφαση αυτή όλοι οι παραπάνω έχουν τις ίδιες πιθανότητες να καταλάβουν τις αντίστοιχες θέσεις.

Είχε πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που ο εισηγητής και αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Αλεξάκης προσπάθησε να πείσει για το δίκαιο της εισήγησης του αγνοώντας και παρερμηνεύοντας τον Υπαλληλικό Κώδικα (άρθρο 97) και τις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρακτικό επεξεργασίας αρ. 235/2005) όπου ορίζει ξεκάθαρα ότι μεταξύ υπαλλήλων που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες προηγούνται οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΕΘ και ακολουθούν κατά σειρά οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΠΕ, της ΤΕ, της ΔΕ και τέλος οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΥΕ.

Όμως τα καλύτερα ακολουθούσαν.

Δεχόμενοι τις αντιδράσεις των Δημοτικών Συμβούλων που είναι Μηχανικοί στο επάγγελμα, που είχαν εκδηλώσει την διάθεση τους για καταψήφιση της εισήγησης (που τελικά το έπραξαν), εισηγείται το εξής καταπληκτικό :

Οι Προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Πολεοδομικών Λειτουργιών και Τεχνικών Έργων θα είναι μόνο Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι υπόλοιποι ως έχουν.

Σύμφωνα λοιπόν με την εισήγηση του Αντιδημάρχου οι μεν μηχανικοί είναι ικανοί να προΐστανται μόνο αυτοί των υπηρεσιών αρμοδιότητας τους, οι δε Οικονομολόγοι (που δεν έχουν εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο) όχι.

Οι πληβείοι και οι πατρίκιοι επιστήμονες αναβιώνουν.

Πάντως, η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου έχει και ένα έντονο κοινωνικό μήνυμα προς τους χιλιάδες νέους και τις οικογένειες τους που περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων.

Μην απογοητεύεστε αν οι κόποι σας δεν ανταμειφθούν. Ίσως είναι και καλύτερα καθώς ενώ οι άλλοι θα σπουδάζουν εσείς θα αποκτάτε άκοπα υπηρεσιακό προβάδισμα.

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Support & Maintenance by